Türkiye’de, bir okul öncesi eğitimi yaklaşımı olan Reggio Emilia Yaklaşımı’na ilişkin eğitim alınacak yüksek kalitede eğitim ortamları ve doğru örnek uygulamaların yapılabileceği merkezler yeterince bulunmamaktadır. Reggio Emilia Eğitimi ve Araştırmaları Derneği, Türkiye’de okul öncesi eğitiminin geliştirilmesini, Türk eğitim sisteminde bu alternatif yaklaşımın benimsenmesini, yaygınlaştırılmasını ve geliştirilmesini hedeflemektedir.

Reggio Emilia Eğitimi ve Araştırmaları Derneği, Reggio Emilia Yaklaşımı’na gönül vermiş, uzun yıllardır bu yaklaşımın Türkiye’de yaygınlaşması ve tanıtılması için çaba sarf etmiş eğitimci ve uzmanlar tarafından kurulmuştur. Reggio Emilia gönüllüleri, faaliyete geçen bu kurumsal çatı altında bundan sonra Türkiye’de Reggio Emilia Yaklaşımı’nın tüm paydaşlar tarafından daha iyi anlaşılabilmesine, doğru uygulamaların yapılabilmesine,  bu eğitim yaklaşımıyla zeki, araştıran, sorgulayan çocuklar yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu amaca uygun olarak; Reggio Emilia Eğitimi ve Araştırmaları Derneği, okul öncesi eğitim kurumlarına, genç eğitimcilere (örn., öğretmen, öğretmen adayı, psikolojik danışman, psikolog, sanat öğretmeni) ve araştırmacılara bu yaklaşımın doğru uygulanabilmesi ve tanıtılması amacıyla faaliyetler gerçekleştirecektir.

Bunlar;

• Reggio Emilia Kurumsal Eğitimleri
  • Reggio Emilia Bireysel Eğitimleri
  • Reggio Emilia Sertifika Programları